Politika uporabe piškotkov

Politika uporabe piškotkov je sestavni del pravnih pogojev uporabe te spletne strani.

V tej politiki izraz “piškotki” uporabljamo za piškotke ali druge podobne tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ustvarjene z obiskom spletne strani in vsebujejo podatke. Shranjujejo se na uporabnikovem računalniku in mu omogočajo dostop do različnih funkcij. Na naših spletnih straneh uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke.

Sejni piškotek se, medtem ko uporabnik brska po strani, začasno shrani v računalniški spomin. Ta piškotek se zbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik ali ko je potekel določen čas (pomeni, da je seja potekla).

Trajni piškotek pa na uporabnikovem računalniku ostane, dokler se ne zbriše.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo zato, da izvemo več o načinu kako uporabniki uporabljajo našo vsebino, pomagajo pa nam tudi izboljšati vašo izkušnjo, ko obiščete našo spletno stran.

Funkcionalnost strani in vsebina

Funkcijo deljenja (»share«) uporabniki uporabljajo, da priporočajo našo spletno stran in vsebino na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Piškotki shranjujejo podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo funkcijo deljenja – vendar ne na individualnem nivoju – da lahko spletno stran potem izboljšamo. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

Za nekatere funkcije na naših straneh te spletne strani  uporabljamo storitve ponudnikov, ki so tretje osebe, na primer, ko obiščete stran z videoposnetki iz ali povezavami na YouTube. Ti videoposnetki ali povezave (in vsa druga vsebina tretjih oseb) lahko vsebujejo piškotke tretjih oseb in morda si boste za informacije o uporabi njihovih piškotkov želeli ogledati politiko spletnih strani teh tretjih oseb.

Analiza spleta

Ta spletna stran uporablja analitična orodja Google Analytics in Matomo Analytics, ki uporabljata piškotke. Na stopnji zbiranja piškotki shranjujejo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo to spletno stran, vključno s številom prikazanih strani, od kod uporabnik prihaja in število obiskov, da bi s tem izboljšali spletno stran in zagotovili dobro izkušnjo pri uporabnikih. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

Kako zavrnem in zbrišem piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih.

Kadarkoli, če želite, lahko piškotke WOTRA ali spletne strani katerekoli tretje osebe zavrnete ali blokirate, tako da spremenite nastavitve brskalnika – za več informacij glejte funkcijo “Pomoč” v vašem brskalniku.

Prosimo upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Če ne želite uporabe piškotkov, jih boste morda zato morali aktivno zbrisati ali blokirati.

Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem, kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, se prosimo obrnite na priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona.

Vedite, da boste z zavrnitvijo uporabe piškotkov še vedno lahko obiskovali našo spletno stran, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

 

Objavljena politika o uporabi piškotkov velja od 10. februarja 2020 do preklica oz. spremembe.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi potrjujete, da soglašate z spremembami in dopolnitvami.